Boktips i höst

Inlägger innehåller annonslänkar till adlibris

 

Det är många som frågar om boktips så här kommer några stycken att grotta ner sig i inför hösten. 

Själv älskar jag böcker, fysiska sådana och jag läser 2-4 böcker i månaden. Teman är allt från hälsa till personlig utveckling.  Här kommer lite blandad kompott där jag har tagit med både ”enkla böcker” och lite mer komplicerade för den som vill lära sig mer. 

”Diabetes och det metabola syndromet” samt ”Endokrinologi” är två böcker för dig som har en bra grundförståelse för kroppen. Dessa är för den mer avancerade läsaren. 

De andra böckerna; inflammation, the fifth vital sign och mod att vara sårbar kan ”vem som helst” läsa. 

Diabetes och det metabola syndromet

Den här boken är för dig som vill veta mer om det metabola syndromet, ta del av den senaste forskningen och som redan har en bra grundkunskap om kroppen. Den är skriven av läkare som forskar inom olika specialiteter. Jag tycker att den är riktigt bra!

Endokrinologi

En bok som introducerar läsaren för läran om hormoner. Den är skriven av kliniker och forskare. Detta är för dig som vill grotta ner dig lite extra och börja lära dig mer om vad hormoner är och vad de gör.

Inflammation

Jag har rekommenderat den här tidigare men den är fortfarande väldigt bra och jag tycker den är en bok som de flesta bör läsa. Skriven av Martina Johansson och Ralf Sundberg.

Mod att vara sårbar

En bok som borde ingå att läsa i skolan för alla elever! Fantastiskt fin bok av Brené Brown.

The fifth vital sign

En bok som handlar om vår menstruationscykel och som på ett enkelt sätt går igenom hur du kan använda och läsa av den för att se hur bra din kropp mår. Vår cykel är vårt femte hälsotecken!

Om mat

Om du letar efter något som rör mat så rekommenderar jag faktiskt mina medlemssidor som nu i oktober handlar om just mat. Vad är bra mat och hur anpassar du maten efter exempelvis IBS, sköldkörtelproblem, PCOS, utmattning och blodsockerproblem. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.