FÖDOÄMNESANALYS

En födoämnesanalys ska inte användas som enda lösningen på diverse hälsoproblem. I många fall så är inte lösningen att bara utesluta ett gäng livsmedel – lösningen ligger istället i att läka mage- och tarmkanal liksom att balansera upp näringsbrister i kroppen. Men det sagt kan en födoämnesanalys användas som komplement till att förstå sin egen kropp bättre.

Detta är en analys som undersöker eventuell IgG-medierad allergi mot födoämnen, även kallad fördröjd allergi typ III eller födoämnesintolerans. Det kallas för det då symptomen kommer som tidigast några timmar men ofta upp till ett par dagar efter att man ätit det man är känslig mot. Den här reaktionen kan påverka en mängd olika vävnader i kroppen och ge symptom som eksem, depression, mage- och tarmproblem, hudproblem, kronisk trötthet, ledvärk, koncentrationssvårigheter, huvudvärk, autoimmunitet och hormonella problem. Det här är alla exempel på inflammatoriska tillstånd där orsaken ännu ej är helt klarlagd. Men tillståndet kan orsakas eller förvärras av en känslighet mot olika livsmedel, en så kallad IgG reaktion. Det finns betydligt fler former av intoleranser mot födoämnen, och här mäter man som sagt en av dem – IgG.

Själva analysen av blodprovet utförs på CTL Ortholabor i Tyskland i enlighet med ISO 9001:2008. Analysen bygger på den CE-certifierade ELISA-metoden som är en stabil och välrenommerad analysmetod. För att säkerställa en hög kvalitet och en hög reproducerbarhet genomförs kontinuerligt en mängd så kallade blindade dubbeltester. Det innebär att man skickar samma blod under två olika namn och jämför resultatet.

Om du önskar en genomgång av provresultat så kan du  boka en tid med Emanera HÄR.


Födoämnesanalys Mindre – 44 Livsmedel

Testar de 44 vanligast förekommande födoämnena: Mjölk från ko, får och get, ägg, spannmål, fröer och nötter, sojabönor, vissa grönsaker, jäst, kött, kaffe, skaldjur och fisk. Länk HÄR.

Pris: 1495 SEK

Obs! Fraktkostnad för prover till Tyskland tillkommer om ca 70 SEK samt eventuellt en provtagningsavgift om ca 100 SEK, detta beror på vårdcentral. 


Födoämnesanalys Bas – 90 Livsmedel

Testar de 90 vanligast förekommande födoämnena: Mjölk från ko, får och get, ägg, spannmål, fröer och nötter, vissa grönsaker, baljväxter, kryddor, förtjockningsmedel, jäst, kött, skaldjur och fisk. Länk HÄR.

Pris: 2950 SEK

Obs! Fraktkostnad för prover till Tyskland tillkommer om ca 70 SEK samt eventuellt en provtagningsavgift om ca 100 SEK, detta beror på vårdcentral. 


Födoämnesanalys Komplett – 270 Livsmedel

Testar de 270 vanligast förekommande födoämnena: Mjölk från ko, får och get, ägg, spannmål, fröer och nötter, baljväxter, kryddor, tillsatser, jäst, kött, skaldjur, kaffe, te, vin, fisk och candida. Länk HÄR.

Pris: 4950 SEK

Obs! Fraktkostnad för prover till Tyskland tillkommer om ca 70 SEK samt eventuellt en provtagningsavgift om ca 100 SEK, detta beror på vårdcentral. 


Kontakta Emanera via nedan kontaktformulär för att beställa.

  Ditt namn (obligatorisk)

  Din e-post (obligatorisk)

  Telefonnummer*

  Gatuadress*

  Postnummer och postort*

  Önskat test

  Telefon eller Personligt möte

  Ditt meddelande (Här kan du beskriva eventuella symptom och andra problem)

  Jag har läst och godkänner Matstarkts allmänna villkor

  Emanera Allmänna villkor