Företag

Att medarbetar som är sjukskrivna kostar pengar tror jag alla är både medvetna om och förstår. Men hur är det med de som inte är sjukskrivna? Vad kostar det att ha medarbetar som inte mår bra och därmed heller inte kan prestera fullt ut? Vem får stå för den kostnaden? 

Jag erbjuder inga träningsutmaningar eller färdiga scheman med veckorecept. Istället hjälper jag medarbetare att förbättra sig några procent, och att göra det kontinuerligt. På sitt vis. Från sina förutsättningar. Det är det som är hållbart, långsiktigt och rimligt. Det ger en ränta-på-ränta effekt som är kraftfull och pålitlig. 

Jag har en stor dröm om hur framtidens friskvård ska se ut. Först och främst innebär den att vi ska arbeta med just friskvård, för livet är inte så svart och vitt som att vi antingen är sjuka eller friska. Det är ett kontinuum på vilken vi rör oss hela tiden. Vart vi sätter våra gränser är upp till oss, men visst vore det fantastiskt om vi alla kunde få verktyg i hur vi kan röra oss mot den änden som rör friskhet. Då har vi en buffert så att vi kan hantera livets motgångar – för såna kommer – på ett betydligt bättre sätt. 

Jag anser att det ligger på individen att ta ansvar för sin egen hälsa, men det är företaget som får betala för det när det inte sker. Hur kan vi då hjälpa, stötta och ge verktyg till en sådan individ? Risken för ohälsa ökar dessutom hos alla i ett team om en medlem inte mår bra. Det är precis det som jag hjälper till med! 

Kvinnor är sjukskrivna i dubbelt så stor utsträckning som män. Dubbelarbete, ”snällare” bemötande i vården och andra typer av yrkesroller är ofta faktorer som läggs fram. Men vet vi att det är så? Nej, det finns ingen statistik som pekar på exakt orsak. Här behövs stöttning och verktyg för ett mer jämställt arbetsklimat. 

Behöver ditt företag hjälp med individer eller hela team? 

Jag erbjuder olika typer av lösningar. Jag har samarbete med Sofia Arnros, utbildad fysioterapeut, yogainstruktör och inom postural träning med många års erfarenhet. Tillsammans kan vi erbjuda en heltäckande lösning där vi tittar på den fysiska och den mentala kroppen. Strategier vi använder oss av är bland annat av coachning, fysioterapi, mediyoga, postural träning, stresshantering och funktionsmedicinska verktyg. Hör av dig så berättar jag mer om vad det här skulle kunna innebära för just er

Mail: maria@emanera.se

Telefon: 0709-10 91 80

Du kan också använda nedan kontaktformulär.