Hemma och eget företagande

Nu är vi hemma från Allt för hälsan-mässan i Stockholm. Det var fantastiskt roligt att ställa ut på mässan, jag är ju ny i mäss-sammanhang så jag har inte jättemycket att jämföra med ändå. Min första mässa var prana-festivalen i Göteborg och sen var jag på Bokmässan. Hur som helst så fick jag sålt många böcker och jag fick pratat med många människor.

Men vet ni? Jag höll föreläsning! Inte bara en gång utan två. Det ni! Jag får nog lov att påstå att jag fick fantastiska tider dessutom, på fredagen var det kl 14.00 och på lördagen kl 12.30. Ungefär 100 personer satt bänkade på fredagen och lite drygt 100 personer på lördagen. Helt overkligt! Att prata inför folk är en av mina största rädslor här i livet (som jag delar med merparten av jordens befolkning) men jag börjar vänja mig. Jag behöver åtminstone inte kräkas innan längre och jag har börjat tycka att det är riktigt roligt. I alla fall när jag väl står där, och kanske än mer efteråt. Funderar på att gå ytterligare en talarkurs, jag behöver slipa på mina framträdande. Men som med allt – övning ger färdighet och man kan inte visualisera eller tänka sig ur det. Man måste bara göra det.

Lite naivt så hade jag en tanke om att det skulle vara mer bekvämt att vara helt egen än att arbeta för ett stort företag. Hur tänkte jag då? Under det här året så har jag gjort fler obekväma saker, och haft mer magont än vad jag haft och gjort under hela min yrkeskarriär sammanlagt tidigare. Och då var inte den heller en dans på rosor ska ni veta. Men man lär sig, och världen växer lite mer för var gång. Jag vill leva i en stor värld. Men det är inte enkelt att arbeta för sig själv, och man får fundera på om man tycker att det är värt det. Jag värdesätter det jag gör och min frihet så oerhört högt att obekväma saker accepteras. Så länge fokus ligger på vad jag vill. Och jag vill ju nå ut till människor och förebygga och behandla psykisk och fysisk ohälsa. Ett växande problem som måste stoppas.

/M

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.