
Kokoskaka med kladdig botten
Åh den här blev helt fantastisk! Håll i hatten och baka på.
Kokoskaka
Kladdkaka – Botten:
3 äggvita
6 äggula
4 msk kakao
200 g smält smör
3 dl mandelmjöl
1 tsk vanilj, osötad
1 nypa salt
Sötning, jag använde xylitol
Topping:
150 g smör
1,5 dl krämig kokosmjölk
1 tsk vaniljpulver, osötat
200 g kokos
Sötning, jag använde xylitol
1. Smöra en springform och sätt på ugnen på 175°C.
2. Kladdkakan; Smält smör i en kastrull.
3. Toppingen; Smält smöret i en kastrull. Öppna en burk med kokosmjölk och ta det “hårda” som har skiktat sig. Häll i detta i smörblandningen och låt det sjuda på låg värme.
4. Kladdkakan; Vispa ägg (både äggvitor och äggulor), kakao, vanilj, salt och sötning fluffigt. Tillsätt först det smälta smöret under omrörning, och därefter mandelmjölet och kör slätt, men inte för hårt.
5. Sätt in i ugnen i 7-8 minuter.
6. Fortsätt med toppingen, och tillsätt vaniljpulver, sötning och kokosflingor. Rör väl under en låg värme.
7. Ta ut kakan ur ugnen och klicka försiktigt ut kokosblandningen. Grädda i 7-8 minuter till.
8. Kyl kakan!
Denna blir riktigt kladdig och kola-aktig.
/M
Alla recept på bloggen är gjorda av mig om inte annat anges.

Mandelmuffins

Kladdig citronkaka!
Du kanske också gillar

Aubergine med bellota, champinjoner, vitlök och fikon
18 oktober, 2015
Äppelpaj med vaniljsås
1 november, 2015