
Tårta i tre lager!
Det bjöds på födelsedagspartaj i veckan, och med det självklart även tårta! Jag gjorde en variant med choklad- och hallonmousse på en hasselnötsbotten. Utan konstigheter. Här kommer receptet!
Botten:
150 g hasselnötter, hela
3 msk kakao
20-30 g kokosflingor
100 g smör
2-3 msk kokosolja
1 nypa salt
Sötning, jag använde xylitol
Hallonmousse:
6 äggulor
3 äggvitor
1 pressad liten citron
100 g smör
6 msk kokosolja
200 g hallon, upptinade eller färska
1 dl vatten
4 msk chiafrön
Sötning, jag använde ett par teskedar xylitol
Chokladmousse:
2 hela ägg
3 äggulor
120 g smör
7 msk kokosolja
2 tsk vaniljpulver, osötat
3-4 msk kakao
1 nypa salt
1 dl vatten
3 msk chiafrön
Sötning, jag använde ett par teskedar xylitol
1. Olja en springform med kokosolja eller smör. Kör alla ingredienserna till botten i en matberedare till en jämn smet. Tryck ut jämnt i formen och kyl.
2. Kör alla ingredienser till hallonmoussen förutom vatten och chiafrön i en matberedare. Häll på lite vatten i taget allt eftersom. Det tar en stund att få smeten helt slät. När den är jämn och krämig, häll på chiafröna och kör under några sekunder. Bred ut smeten över botten och kyl eller frys kakan, beroende på hur lång tid du har. Jag lät den stå över natten i kylen och gjorde därefter chokladmoussen, men har man bråttom så kan man frysa den och göra chokladmoussen samtidigt.
3. Chokladmoussen görs på samma sätt. Kör allting förutom chiafrön och vatten i en matberedare. Häll på vatten allt eftersom till smeten är jämn. Det tar som sagt en stund att få smöret tillräckligt finfördelat. Vispa ner chiafrön sist, och bred ut smeten över hallonmoussen. Kyl!
4. Låt tårtan stå i minst 12 timmar innan servering.
/M
Alla recept på bloggen är gjorda av mig om inte annat anges.

Progesteron och humör!

Mandelmuffins
Du kanske också gillar

Aubergine med bellota, champinjoner, vitlök och fikon
18 oktober, 2015
Mandelmuffins
5 september, 2015