Om

EMANERA

Vi arbetar med kvinnor som vill ha ut mer av sitt liv och sig själva. Kvinnor som hindras i sin vardag av trötthet, värk eller hormonella problem. Det viktigaste verktyget som används är mat men vi tittar också på sömn, stress, träning och hur du ser på livet och dig själv. Med hjälp av coachning och provtagning hjälper vi kroppen att få rätt förutsättningar för att läka sig själv.

Emanera startades av Maria Särén 2014. Maria är utbildad ingenjör och inom funktionsmedicin, diplomerad kostrådgivare, och certifierad ICF coach.

Tidigare hette vi Matstarkt, men bytte namn till Emanera 2019. 

“Jag trodde i flera år att det var fel på min kropp eftersom jag hade fått ledgångsreumatism, hormonella obalanser, alltid bröt ben och tappade mitt hår. Men det visade sig att jag inte var något måndagex trots allt. Det var nämligen inga som helst fel på mig – tvärtom så fungerade jag perfekt! Min kropp svarade bara på den information jag gav den vilket var stress, skräpmat, för lite sömn, för mycket alkohol och negativa tankar. När jag förändrade informationsflödet så började jag får andra svar. Bättre svar. Kroppen kunde prioritera hälsa framför överlevnad.”

– Maria Särén

OM MARIA SÄRÉN

Som så många andra så har även jag kämpat med en svår kronisk sjukdom. Med hjälp av starka mediciner fungerade jag i min vardag, men jag mådde aldrig bra. Tvärtom så gav de sådana biverkningar att det ofta kändes lönlöst att ta dem. Om du har gått igenom det här själv så vet du hur frustrerande och hopplöst det känns att inte få några svar till vad och hur du kan göra för att må bra. 

Det var i jakten på att må bra som jag hittade funktionsmedicin, vilket hjälpte mig att få tillbaka min hälsa. Funktionsmedicin handlar om helheten, framförallt hur vi äter men också sömn, träning och stress liksom hur vi tänker och hur vi ser på oss själva och livet. Jag lämnade mitt yrke som ingenjör och vidareutbildade mig inom kost och funktionsmedicin för att kunna hjälpa andra. Vi är alla är olika och utifrån det behöver vi också anpassa kost och livsstil, både så att det ska fungera i vardagen men också så att just du ska må så bra som möjligt.
 

Att ha ständig värk, känna sig trött, nedstämd eller kämpa med hormonella problem behöver inte vara en del av livet. Tvärtom kan även du må bra, och när du mår bra så får du också tillgång till en större del av dig själv.

 
Vi är alla olika och därför behöver vi också olika saker. Det finns varken en diet eller en livsstils om passar alla människor.