Om

EMANERA

Jag heter Maria Särén och arbetar med kvinnor som vill ha ut mer av sitt liv och sig själva. Kvinnor som hindras i sin vardag av trötthet, värk eller hormonella problem.

Det viktigaste verktyget som används är mat men jag tittar också på sömn, stress, träning och hur du ser på livet och dig själv. Med hjälp av coachning och provtagning hjälper vi kroppen att få rätt förutsättningar för att läka sig själv. Detta görs genom att hitta och behandla rotorsaken till symptom, oavsett hur dessa visar sig. Provtagning är ett viktigt verktyg vi använder, men symptom går alltid före provresultat. Jag vill hjälpa dig att må bra, inte hjälpa dig få bra blodvärden. 

“Ledgångsreumatism, ständig trötthet, benbrott varje år och på det tappade jag en massa hår och jag kände mig mentalt avstängd – var det något fel på min kropp? Som den ingenjör jag är började jag gräva i vad som orsakade mina symptom. För jag ville tro att det var symptom, och vägrade tro att detta var ett normaltillstånd eller sådan jag var. Det visade sig att jag hade rätt. Det var nämligen inga som helst fel på mig – tvärtom så fungerade jag perfekt! Min kropp svarade bara på den information jag gav den vilket var stress, skräpmat, för lite sömn och negativa tankar. När jag förändrade informationsflödet så började jag får andra svar. Bättre svar. Kroppen kunde prioritera hälsa, och idag är jag helt frisk sedan många år tillbaka.”

– Maria Särén
 

Emanera startades av Maria Särén 2014. Maria är utbildad ingenjör, kostrådgivare, och certifierad ICF coach.

Tidigare hette företaget Matstarkt, men bytte namn till Emanera 2019. 

HÄLSA – OHÄLSA

Som så många andra så har även jag kämpat med en svår kronisk sjukdom. Med hjälp av starka mediciner fungerade jag i min vardag, men jag mådde aldrig bra. Tvärtom så gav de sådana biverkningar att det ofta kändes lönlöst att ta dem. Om du har gått igenom det här själv så vet du hur frustrerande och hopplöst det känns att inte få några svar till vad och hur du kan göra för att må bra. 

Funktionsmedicin handlar om helheten och utgår ifrån att en kropp är gjord för att fungera. När kroppen inte fungerar så är det symptom och vad jag då söker efter är orsaken till dessa symptom. Därför tittar jag på hur vi äter men också sömn, träning och stress liksom hur vi tänker och hur vi ser på oss själva och livet. Vi är alla är olika och utifrån det behöver vi också anpassa kost och livsstil, både så att det ska fungera i vardagen men också så att just du ska må så bra som möjligt.
 
Att ha ständig värk, eksem, känna sig trött, nedstämd eller kämpa med hormonella problem behöver inte vara en del av livet. Tvärtom kan även du må bra, och när du mår bra så får du också tillgång till en större del av dig själv.
 
Vi är alla olika och därför behöver vi också olika saker. Det finns varken en diet eller en livsstils om passar alla människor.