Om

EMANERA

Min mission är att hjälpa så många kvinnor som möjligt att må bra och leva i synk med sin biologi. Jag vill att alla kvinnor ska ha kunskap, förståelse och respekt för sin egen kropp. När kvinnor har den informationen kan de börja arbeta med den och få ut det bästa möjliga av sig själva. Detta kallar jag för att ha god kroppsekonomi!

Funktionsmedicin, eller individanpassad och personcentrerad vård handlar om helhetshälsa och utgår från att en kropp är gjord för att fungera. Alla kan må bra. Med hjälp av kartläggning och provtagning hjälper vi kroppen att få rätt förutsättningar för att läka sig själv – så att du kan må så bra som möjligt helt enkelt. 

Jag hjälper kvinnor med fertilitet, PCO & PCOS, utebliven menstruation, och PMS. Men också dig som känner att du inte mår bra men har svårt att sätta ord på det!  

Det är väldigt svårt att vara sitt bästa jag när du inte mår bra. 

Funktionsmedicin med fokus på kvinnohälsa

Emanera startades av Maria Särén 2014. Maria har tagit examen som ADAPT Practitioner på Kresser Institute i USA . I grunden är hon ingenjör men också certifierad ICF coach. Idag arbetar hon även på Livakliniken

”Ledgångsreumatism, ständig trötthet, benbrott varje år och på det tappade jag en massa hår och jag kände mig mentalt avstängd – var det något fel på min kropp? Som den ingenjör jag är började jag gräva i vad som orsakade mina symptom. För jag ville tro att det var symptom, och vägrade tro att detta skulle vara permanent för mig. Det visade sig att jag hade rätt. Min hälsa var bara ett resultat av den information jag gav den vilket var stress, kost som jag inte mådde bra av, för lite sömn och negativa tankar. När jag förändrade informationsflödet så började jag får andra svar. Bättre svar. Kroppen kunde prioritera hälsa, och idag är jag helt frisk sedan många år tillbaka.”

– Maria Särén
 
Maria Särén