Om

EMANERA

Jag heter Maria Särén och jag arbetar som hälsostrateg. Det innebär att jag hjälper dig med strategier för hållbar och långsiktig hälsa. 

Hälsostrategier handlar om helhetshälsa och utgår från att en kropp är gjord för att fungera. Alla kan må bra. 

När vi inte mår bra så betyder det att kroppen inte fungerar. Det är symptom och vad vi då söker efter är orsaken till dessa symptom. Därför tittar vi på hur du äter men också sömn, träning och stress. Vi är alla är olika och utifrån det behöver vi också anpassa kost och livsstil, både så att det ska fungera i din vardag men också så att just du ska må så bra som möjligt.

Med hjälp av kartläggning och provtagning hjälper vi kroppen att få rätt förutsättningar för att läka sig själv – så att du kan må så bra som möjligt helt enkelt. 

“Ledgångsreumatism, ständig trötthet, benbrott varje år och på det tappade jag en massa hår och jag kände mig mentalt avstängd – var det något fel på min kropp? Som den ingenjör jag är började jag gräva i vad som orsakade mina symptom. För jag ville tro att det var symptom, och vägrade tro att detta var ett normaltillstånd eller sådan jag var. Det visade sig att jag hade rätt. Det var nämligen inga som helst fel på mig – tvärtom så fungerade jag perfekt! Min kropp svarade bara på den information jag gav den vilket var stress, skräpmat, för lite sömn och negativa tankar. När jag förändrade informationsflödet så började jag får andra svar. Bättre svar. Kroppen kunde prioritera hälsa, och idag är jag helt frisk sedan många år tillbaka.”

– Maria Särén
 
Maria Särén

Emanera startades av Maria Särén 2014. Maria är utbildad ingenjör, kostrådgivare, och certifierad ICF coach.

Tidigare hette företaget Matstarkt, men bytte namn till Emanera 2019. 

Vi är alla olika och därför behöver vi också olika saker. Det finns varken en diet eller en livsstils om passar alla människor.