Min story

 

Vem är jag bakom emanera?

För mig började mitt hälsointresse med att jag som 20-åring fick aggressiv ledgångsreumatism. Eller egentligen började det inte riktigt då, för först var det många år av cellgifter och biologiska läkemedel som bromsade sjukdomen. I utbyte gav mig de mig dock en oerhörd trötthet, håravfall och jag bröt något ben i kroppen varje år (8 år i rad!).
Därtill kände jag mig mentalt avtrubbad, som att jag inte riktigt levde- vad var det som var fel?

Som den ingenjör jag är började jag gräva i vad som orsakade mina symptom. För jag ville tro att det var symptom. Man kallade det för ”kroniskt” vilket betyder att det alltid skulle vara så. Men jag tänkte att om jag började göra något annat så skulle kroppen svara på ett annat sätt.

Det gäller ju det mesta!
Output beror på input.

Jag chansade, vad hade jag att förlora?

Det visade sig att jag hade rätt. Mat som jag inte mådde bra av, stress och en inre oro gav mig ett svar jag inte alls önskade! Jag gjorde det ju inte med mening, men när jag förändrade det informationsflödet så började jag får andra svar.
Bättre svar.
Kroppen kunde prioritera hälsa, och idag är jag frisk (och medicinfri) sedan 10 år!

– Maria Särén
 
Maria Särén

EMANERA

Min mission är att hjälpa så många kvinnor som möjligt att må bra och leva i synk med sin biologi. Jag vill att alla kvinnor ska ha kunskap, förståelse och respekt för sin egen kropp. När kvinnor har den informationen kan de börja arbeta med den och få ut det bästa möjliga av sig själva. 

Funktionsmedicin handlar om helhetshälsa och utgår från att kroppen är gjord för att fungera. Alla kan må bra. Med hjälp av kartläggning och provtagning hjälper vi kroppen att få rätt förutsättningar – så att du kan må så bra som möjligt helt enkelt. 

Jag hjälper kvinnor med fertilitet, PCO & PCOS, utebliven menstruation, och PMS. Men också dig som känner att du inte mår bra men har svårt att sätta ord på det! Du som upplever att du hindras i din vardag av hormonella problem, trötthet, värk eller andra fysiska besvär.

Det är väldigt svårt att vara sitt bästa jag när du inte mår bra. 

Fokus på kvinnohälsa

Emanera startades av Maria Särén 2014. Maria har tagit examen som ADAPT Practitioner på Kresser Institute i USA . I grunden är hon ingenjör men också certifierad ICF coach samt vidareutbildar sig kontinuerligt. Idag arbetar hon även på HerCare