Om

EMANERA

Min mission är att hjälpa så många kvinnor som möjligt att må bra och leva i synk med sin biologi. Jag vill att alla kvinnor ska ha kunskap, förståelse och respekt för sin egen kropp. När kvinnor har den informationen kan de börja arbeta med den och få ut det bästa möjliga av sig själva. Detta kallar jag för att ha god kroppsekonomi!

Funktionsmedicin handlar om helhetshälsa och utgår från att en kropp är gjord för att fungera. Alla kan må bra. Med hjälp av kartläggning och provtagning hjälper vi kroppen att få rätt förutsättningar för att läka sig själv – så att du kan må så bra som möjligt helt enkelt. 

Hjälper kvinnor med hormonella problem som IBS, sköldkörtelproblem och utebliven menstruation, PMStrötthet, stress och värk i kroppen. Men också dig som känner att du inte mår bra men har svårt att sätta ord på det!  

Det är väldigt svårt att vara sitt bästa jag när du inte mår bra. 

Funktionsmedicin med fokus på kvinnohälsa

Emanera startades av Maria Särén 2014. Maria är utbildad inom funktionsmedicin på Kresser Institute som ADAPT Practitioner. I grunden är hon ingenjör men också certifierad ICF coach. 

”Ledgångsreumatism, ständig trötthet, benbrott varje år och på det tappade jag en massa hår och jag kände mig mentalt avstängd – var det något fel på min kropp? Som den ingenjör jag är började jag gräva i vad som orsakade mina symptom. För jag ville tro att det var symptom, och vägrade tro att detta var ett normaltillstånd eller sådan jag var. Det visade sig att jag hade rätt. Det var nämligen inga som helst fel på mig – tvärtom så fungerade jag perfekt! Min kropp svarade bara på den information jag gav den vilket var stress, skräpmat, för lite sömn och negativa tankar. När jag förändrade informationsflödet så började jag får andra svar. Bättre svar. Kroppen kunde prioritera hälsa, och idag är jag helt frisk sedan många år tillbaka.”

– Maria Särén
 
Maria Särén