Provtagning

SÖKER DU PROVTAGNING?

Vi erbjuder provtagning för dig som söker tester utifrån specifika hälsoproblem eller bara är nyfiken. Du kan ta dina prover på en vårdcentral nära dig, alternativt om det är saliv-, avföring- eller urinprover så skickas proverna hem till dig. Instruktioner medföljer. 

Om du är osäker på vad som skulle passa dig rekommenderar jag att börja med rådgivning för att gå igenom hälsoproblem.

Emaneras hälsotest

Testar 15 olika blodmarkörer däribland Sköldkörtelhormon, östrogen, progesteron och testosteron, men också inflammation och blodsockerhantering. Obs! Om du har en cykel ska provet tas 5-7 dagar efter ägglossning. Om du inte har en cykel kan provet tas när som helst.

2490 SEK 

Rabattkod: matstarkt

Näringsstatus

Testet inkluderar eventuella brister av aminosyror, mineraler och vitaminer. oxidativ stress och status av antioxidanter, ämnesomsättningsfunktion av fett och kolhydrater, kroppens förmåga att avgifta sig med mera.

3620 SEK

Pris exkl tolkning

DUTCH-test

I DUTCH testet ingår både provtagning av hormonerna östrogen, progesteron, testosteron, kortisol och DHEA. Därtill testat även dess så kallade metaboliter, dvs nedbrytningsprodukter. Dessa är viktiga för både vårt mentala och fysiska mående. Både för kvinnor och män

4750 SEK

Pris inkl tolkning

Kvinnliga könshormoner

Testet inkluderar salivprov för progesteron, östrogen, testosteron, DHEA samt kortisol.

3500 SEK

Pris inkl tolkning

Manliga könshormoner

Testet inkluderar salivprov för progesteron, östrogen, testosteron, DHEA samt kortisol.

3500 SEK

Pris inkl tolkning

Sköldkörtelprov - rT3

Testet inkluderar blodprov för TSH, fritt T4, fritt T3, reversibelt T3 samt antikroppar TPO och TG. Sköldkörteln påverkas inte bara av TSH, T4 och T3 utan även rT3 (reversibelt T3) påverkar mängden T3 som kan ha effekt i kroppen.

3300 SEK

Pris inkl tolkning

Test av tarmbiota

Testet inkluderar avföringsprov för att testa tarmbiotan. Bra för dig med IBS, ledvärk, eksem, dysbios (ex candida eller parasiter) näringsbrister, migrän, autoimmun sjukdom eller födoämnesintoleranser och allergier.

4950 SEK

Pris inkl tolkning