Manliga könshormoner Salivprov

Testet inkluderar salivprov för testosteron, DHEA, progesteron, östrogen samt kortisol.

När det kommer till att testa hormoner som östrogen, testosteron och progesteron så är ett salivprov det prov som ger absolut bäst provresultat. Den största delen av dessa hormoner är nämligen bundna till transportprotein i blodet, och det är först när de släpps fria som de kan agera. Man kan ha mer eller mindre fria hormoner av olika anledningar, och ett blodprov mäter både fritt hormon och bundet hormon. Men ett blodprov skiljer inte på dessa såvida man inte även testar andelen transportprotein. Ett salivprov däremot mäter endast de fria hormonerna, dvs de som agerar.

Pris: ca 2600 SEK

Obs! Då en del av testet bestalas i Euro så kan priset variera något. 

I priset ingår provtagning för ca 248 EUR  som faktureras av Nordic labs (inklusive 17,64 EUR för förbetald frakt). Vill du ha hjälp kring tolkning och konsultation av provsvar rekommenderas att boka en tid för det, exempelvis Konsultation Lätt – Tolka provsvar. 

Hur går provtagningen till?

Du får hem ett testkit som innehåller allt du behöver samt instruktioner för att göra ditt salivprov. DHL hämtar sedan upp ditt prov så att det snabbt och säkert transporteras till labbet för analys. Labbet behöver runt 12-14 dagar för analys. Vi hjälper dig sedan att tyda testresultatet under en 30 minuter lång genomgång per telefon eller via personligt möte.

För män kan provet tas när som helst.

Jag har läst och godkänner Allmänna villkor

*Obligatoriska fält