Nedan hittar du tillskott för PMS. PMS är en samling symptom som uppstår efter ägglossning och innan menstruationen. Symptom kan vara allt från humörsvängningar, irritation, svullnad, sötsug, trötthet, nedstämdhet, oro och ångest, sömnsvårigheter, huvudvärk,  och trögare mage. 


Att få PMS kan bero på en hormonell obalans i nivåer mellan östrogen och progesteron, men också hur vi svarar och bryter ner våra hormoner. Så det är flera delar. Detta i sin tur beror på den allmänna hälsan där faktorer som stress, brist på återhämtning, näringsbrister, för mycket eller för lite träning samt sömnbesvär påverkar. Du kan läsa mer om PMS på bloggen.

Tillskott kan komplettera en bra kost och livsstil, eller hjälpa till under en omställningsfas. Nedan är mina favoritprodukter. 

Sidan innehåller annonslänkar vilket betyder att jag får en liten provision om du handlar via mig. Det gör att jag kan hålla bloggen levande så att du kan fortsätta läsa om hälsa. 

Agnus Castus vitex

Ett jättebra tillskott vid PMS. Det tar ungefär 3 månader innan du märker en effekt.

B-vitaminer

Flera B-vitaminer har god effekt vid PMS, särskilt B6 och B9. B-vitaminer från pureness innehåller aktiva former av bl.a. folat (B9)

Magnesium

Magnesium har god effekt vid PMS, och kan även hjälpa vid sömnbesvär.

Vitamin D

Vitamin D är avgörande för äggkvalitet, och därmed också "hormonell balans". Det är dock viktigt att testa sina nivåer innan tillskott.

Jod

Jod kan stötta vid bröstspänningar under lutealfasen, dvs spända och ömma bröst.