Du kan få regelbundna cykler, även med PCOS! Och du kan lindra, eller helt bli av med dina symptom med hjälp av kost- och livsstilsanpassningar. Låt inte PCOS styra dig, lär dig mer om hur du kan styra din PCOS genom att läsa på bloggen.


PCOS är en samling symptom som bland annat inkluderar oregelbundna cykler, polycystiska ovarier, ökade nivåer av manliga könshormoner som kan uttryckas antingen i blodprov och/eller som symptom. Symptom på ökade manliga könshormoner kan vara behåring eller akne. Det är också vanligt att uppleva nedstämdhet, ångest och oro samt håravfall. 

Tillskott kan komplettera en bra kost och livsstil, eller hjälpa till under en omställningsfas. Nedan är mina favoritprodukter. 

Sidan innehåller annonslänkar vilket betyder att jag får en liten provision om du handlar via mig. Det gör att jag kan hålla bloggen levande så att du kan fortsätta läsa om hälsa. 

Myo-Inositol

Inositol är till stor hjälp för de med PCOS och kan hjälpa till att göra ägglossningen mer regelbunden.

Magnesium

Magnesium kan ha en positiv effekt på din insulinkänslighet samt stötta vid ångest, oro och nedstämdhet.

B-vitaminer

Vitamin B1 är nödvändigt för blodsockerhantering och brist kan faktiskt försämra insulinkänslighet. Därtill stöttar folat, B9 celldelning.

Zink

Zink kan hjälpa till att minska symptom vid PCOS som behåring och håravfall.