Nedan hittar du tillskott för fertilitet. Fertilitet, eller chansen att bli gravid handlar i grund och botten om kvalitet på ägg och spermier samt livmoderslemhinnans kapacitet att ta emot ett ägg. Vår fertilitet sjunker med åldern, ganska drastiskt, men vi kan påverka vår äggkvalitet med hjälp av kost, livsstil och tillskott.


När det kommer till äggkvalitet så handlar det om att ”Bygga och skydda” – ägget ska ha näring, det ska ha möjlighet att tillverka energi och det ska skyddas mot yttre påfrestning. Nedan tillskott är väl studerade för att stötta äggkvalitet och på så vis skapa förutsättningar för graviditet. 

Men självklart handlar det också om din egen näringsstatus, stress, återhämtning, vikt och energiintag (både för lite och för mycket påverkar negativt) samt andra påfrestningar. Läs gärna mer om äggkvalitet på bloggen. Nedan är mina favoritprodukter. 

Sidan innehåller annonslänkar vilket betyder att jag får en liten provision om du handlar via mig. Det gör att jag kan hålla bloggen levande så att du kan fortsätta läsa om hälsa. 

Q10

En viktig spelare när det kommer till äggkvalitet. Tillskott av Q10 kan förbättra dina chanser att bli gravid.

B-vitaminer

Folat, vitamin B9 och B12 är avgörande för celldelning, vilket det krävs mycket av vid graviditet.

NAC och R-alpha liponsyra

Både NAC och R-alpha liponsyra har visat sig kunna förbättra äggkvalitet. NAC är bland annat med och bildar glutation i kroppen, vår kraftigaste antioxidant.

Vitamin D

Du behöver ha adekvata vitamin D-nivåer för en hälsosam graviditet.