Det här är det bästa sättet kortisol då det mäter en kurva över dagen. Kortisol ska som naturligt vara högst på morgonen för att därefter avta under dagen och vara som lägst på kvällen. Hos de personer med en hög belastning kan kurvan vara förflyttad så att de är trötta på morgonen när de vaknar, får ytterligare en dipp på eftermiddagen för att sedan bli rastlösa och ha svårt att sova på kvällen. DHEA mäter hur hårt belastad binjurarna är kan man säga.

Testet inkluderar salivprov för kortisol och DHEA som tas hemma vid 4 tillfällen under en dag. Tester och instruktioner skickas hem till dig efter beställning. Du tar salivproverna hemma under en dag, fryser in dem och ringer sedan DHL som hämtar upp proverna hemma hos dig.

Pris: ca 2400 SEK

I priset ingår provtagning på 173 EUR (inklusive 17,64 EUR för frakt) samt en kort rådgivning / tolkning på 30 min, 650 SEK. 

Obs! Då testet bestalas i Euro så kan priset variera något. 

Rådgivning kostar 650 SEK

Labbet behöver runt 8-14 dagar för analys. Matstarkt hjälper dig sedan att tyda testresultatet under en 30 minuter lång genomgång per telefon eller via personligt möte.

[contact-form-7 id=”10056″ title=”Stress”]

Matstarkts Allmänna villkor