Avtal

 
Att boka en tid med Emanera innebär att du som klient godkänner nedan avtal. 
 
Du har själv skyldighet att informera om sådant som kan komma att påverka din situation och till detta räknas både pågående och tidigare tillstånd. Detta är endast konsultation och ska varken ersätta eller ses som medicinsk behandling. 
 
Hos Emanera använder vi kost och kosttillskott som behandling för olika tillstånd. Du som klient godkänner att du själv ansvarar för innebörden av behandling och om något är otydligt så frågar du om förtydligande innan godkännande av aktuell behandlingsmetod. Eftersom du som klient har en avgörande roll i hur lyckad behandlingen blir så kan Emanera inte ge några garantier för resultat.
 

Emanera kan inte ta ansvar för behandling efter enstaka möten gällande kosttillskott och kost. Du som klient bokar uppföljning enligt överenskommelse för att justera och anpassa dina rekommendationer. Du som klient ansvarar också att meddela om eventuella bieffekter av behandling så att detta kan justeras. Vid akuta symptom, ring 1177. 

Vid gruppcoaching, kurser och event hos emanera har du som kund själv ansvar för hur du hanterar och praktiserar den information som delges. 

Du som klient är införstådd med att detta är konsultation inom hälsorelaterade frågor och att du själv ansvarar för dig och din hälsa. Du godkänner också att det material och rekommendationer du får i skriftligt format inte får distribueras vidare i annat syfte än som rör din egen hälsa. Det får alltså delas med närstående som behöver detta för att stötta dig i din resa. 
 

Med ovan nämnt så godkänner du som klient att genomgå funktionsmedicinska behandling hos Emanera. Du är medveten om att du själv ansvarar för din hälsa och att godkänna eller avstå behandling. 

 

Avbokning och ombokning

Du som klient godkänner nedanstående avbokning och ombokningsregler.

Om du som klient är sen så kommer tiden att gå och mötet avslutas enligt bokad tid, du får betala fullt pris för mötet. Du som klient godkänner att avbokningar sker senast 24 timmar innan bokad tid. Om avbokning sker senare än detta får du betala 50% av kostnaden. Vid ombokning kan vi garantera en ny tid inom 3 månader, men givetvis gör vi vad vi kan för att lösa det så snart som möjligt. 

Om du som klient avbokar en tid tidigare än 24 timmar så betalar du bara för den tid som vi lagt ned i administration av eventuella prover och andra förberedelser. 

Kurser kan avbokas upp till 7 dagar innan kurstillfällets start, anmälningsavgiften återbetalas ej. Vid avanmälan senare än 7 dagar faktureras hela beloppet. 

 

Telefon och Email

Vi på Emanera har inte möjlighet att svara på frågor kring din hälsa via telefon mellan bokade möten och hänvisar till att boka ett möte för att lyfta frågor. För enklare frågor kan du boka ”Telefon 20 min” och för mer djupa frågor så rekommenderas en uppföljningstid. Om du upplever akuta symptom, vänligen ring 1177. 

Vanligen svarar vi på Emanera inte på email efter kontorstid, på kvällar eller helger. Genom att skicka ett mail så godkänner du som klient att du inte får omedelbara svar utan kan få vänta. Du som klient godkänner också att när du skickar email så kan vi på Emanera inte säkra att innehållet är säkert och krypterat. Vi på Emanera förbehåller oss rättigheten att spara email konversationer och att samla dessa i din journal. För att skicka säkra meddelanden kring specifika frågor hänvisar vi till journalsystemet där du som klient kan logga in och skicka säkra meddelanden. Dock ger vi ingen rådgivning via meddelanden utan hänvisar till bokade samtal enligt ovan nämnda. 

Distribution  

Du som klient får inte under några omständigheter spela in enskilda samtal eller samtal i grupp. Du får heller inte sprida den information som delges vid personlig coachning eller coachning i grupp till tredje part.

Provtagning

Vi erbjuder provtagning till privatpersoner via hemsidan. Vid beställning av prover gäller följande villkor. 

  • Du som klient ansvarar för att följa de förberedelser som krävs för provtagning. Vid frågor kontaktar du emanera. 
  • Betalning sker antingen till Emanera eller direkt till det labb som hanterar provtagningen. Eftersom många av proverna betalas i Euro är du som klient medveten om att variationer i priser förekommer. 
  • Du som klient kan boka tolkning av provsvar hos Emanera vid mån av tid. Det finns ingen garanti att tider finns lediga. 
  • Du kan ångra ditt köp fram till dess att Emanera eller utomstående labb inte har lagt ned en kostnad och skickat ut provkit. 

Betalning 

Betalning sker vanligen via faktura som skickas med 14 dagars betalning. 

Vid anmälan till kurser, utbildningar och event kan du komma att faktureras en anmälningsavgift som ej är återbetalningsbar. För avbokningsvillkor, se HÄR

Frågor och kommentarer

Om du som klient har kommentarer och/eller frågor på våra tjänster och/eller produkter så godkänner du att ta upp detta privat via email, personligt möte eller telefon. Vi kommer då att utreda detta och bemöta dina synpunkter. 

Du som klient godkänner att inte lägga ut negativ kritik och klagomål mot Emanera på allmänna sidor och social media utan att först ha diskuterat detta med Emanera. 

 

Övrigt

Vi förbehåller oss rätten till ändring av all information utan föregående avisering.