Fiberpannkaka

En favoritfrukost – Fiberpannkaka

Vad är en bra frukost? Jag föredrar mycket protein och lite kolhydrater till frukost. Detta för att minska sug, blodsockerdippar och trötthet under dagen. Här är min fiberpannkaka perfekt. Efter en natts fasta, gärna minst 12 timmar så är det viktigt vad vi fyller på med! 

En favoritfrukost hemma är fiberpannkakan som kan varieras i oändlighet. Jag fyller den gärna med senap, ruccola, tunt skuren rödlök, en hemgjord pesto samt kött. Det kan vara rester av kyckling eller en stek. Detta gör att jag står mig länge och jag håller energin stabil. 

Vår mer traditionella frukostmat är problematisk då den innehåller stora mängder socker och snabba kolhydrater. Vad jag då syftar på är müsli, cornflakes, vitt bröd (eller mörkt bröd med sirap i!), risifrutti, sötade yoghurtar, sylt osv. Detta gör att energin åker bergochdalbana under dagen jämte blodsockret. Det blir svårt att hämta hem och stabilisera det igen. För när blodsocker är i den där karusellen så blir du mer sugen på snabba kolhydrater som ska ge ”snabb energi”. Detta i sin tur ger mer fart åt karusellen och i sista änden får du faktiskt mindre energi samt ett påslag av stresshormoner. Stresshormonerna är nämligen där för att få upp blodsocker igen efter de dippar som följer ett högt blodsocker. Ingen bra start! 

 

Recept på fiberpannkaka

2 pannkakor / 2 portioner

3 ägg

0,5 tsk fiberhusk

Ca 1,5 tsk smör eller olivolja att steka 

 

Rör ihop ägg med fiberhusk, gärna med en stavmixer så att smeten blir slät. Stek i en relativt torr panna, dvs med bara lite smör i. Detta brukar bli 2 pannkakor. 

 

Fyll pannkakan med vad du vill! En favorit är senap, pesto, rödlök, ruccola och något kött som kyckling eller tunna skivor av en stek. Getost, lite rostade solrosfrön och björnbär är inte heller fel. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.